22.07.2014
18:21
73

Сводная информация информационно-аналитического центра Совета национальной безопасности и обороны Украины

Сводная информация информационно-аналитического центра Совета национальной безопасности и обороны Украины по состоянию на 17.00 вторника, 22 июля.

Приводим текст языком оригинала.

Інформація щодо авіакатастрофи

 

 

 

Після прибуття до Харкова тіла загиблих планується розмістити у залізничних вагонах-рефрижераторах, на території «Заводу імені Малишева», де на цей час підготовлено приміщення для огляду тіл загиблих, їх реєстрацію та закладання в домовини. В зазначених приміщеннях також організовано місця для роботи та оформлення документів судмедекепертами, митниками та прикордонниками. Після чого тіла в трунах авторефрижераторами будуть направлятись в аеропорт м. Харкова для відправлення їх до Нідерландів.

Для розвантаження та перевантаження тіл загиблих створено зведений загін Державної служб з надзвичайних ситуацій України у Харківській області у кількості 150 чол. Документальні процедури щодо вильоту вантажу із загиблими з аеропорту «Харків» вирішені. Відпрацьовується питання обробки та догляду контейнерів з тілами загиблих із застосуванням спеціального обладнання догляду (Інтроскоп) згідно вимог Нідерландської сторони.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко обговорив питання розслідування теракту, вчиненого проти пасажирів рейсу МН-17, а також ситуацію в Донецькій та Луганській областях України з Прем’єр-міністром Фінляндії Александром Стуббом.

Президент України подякував Прем’єру Фінляндії за особливу увагу, оскільки трагедія з літаком «Малайзійських авіаліній» є не лише українським питанням, а предметом глобальної безпеки. Він також поінформував, що, попри протидію терористів, українським фахівцям нарешті вдалось вивезти тіла загиблих з місця трагедії, які будуть далі транспортовані до Нідерландів для подальшої ідентифікації і проведення необхідних процедур.

Водночас, Петро Порошенко повідомив, що, незважаючи на трагедію і чітке розуміння того, що вона була спричинена діями терористів, досі не припинено надходження озброєння та бойовиків через російський кордон. Президент України наголосив, що подальші зусилля мають бути зосереджені на припиненні підтримки терористів з російського боку і висловив сподівання на міжнародне сприяння.

 Військові дії в зоні конфлікту

 

Сьогодні в результаті успішної операції українські війська звільнили від терористів місто Сєверодонецьк Луганської області. Над містом майорить український прапор. В ході операції наші військові звільнили 4-х заручників, які знаходилися у полоні близько місяця. На одному з об’єктів силовики  виявили тіла 2-х громадян, яких залишаючи місто розстріляли терористи.  Наразі в Сєверодонецьку сили АТО займаються обстеженням будівель і шляхів на предмет їхнього можливого мінування.

У ці хвилини триває бій за звільнення Лисичанська. Щоб не потрапити в повне оточення бандформування з боями та великими втратами поспіхом залишають місто.

Ситуація на кордоні

 

Продовжуються обстріли українських підрозділів на кордоні. Сьогодні вогонь з танків та БТР-ів вівся неподалік населених пунктів Дмитрівка та Маринівка. Атаки ворога відбито.

Росіяни продовжують зосереджувати війська безпосередньо на кордоні. Так, сьогодні біля населеного пункту Петрівка, що на Луганщині на відстані в 200 м від лінії кордону на території РФ, було виявлено 3 БТРи РФ та близько 40 російських військовослужбовців.

На ділянці «Вовчанськ»  прикордонний наряд виявив на території  РФ установку «Град» в похідному стані на відстані 200 метрів від кордону з Україною.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

 

Зранку ми повідомляли, що, відступаючи, терористи мінують мости під Сєвєродонецьком. Сьогодні один з мостів між Сєверодонецьком та Рубіжним було підірвано.

Учора у Луганську терористи викрали 9 студентів, громадян Федеративної республіки Нігерія. Російські найманці утримують іноземців в захопленій будівлі СБУ. Родичі викрадених мають намір звернутися до Посольства Нігерії в Україні з метою вирішення питання визволення заручників.

У звільнених від терористів українських містах відновлюється зв'язок. Нещодавно було відновлено телефонний зв'язок та доступ до інтернету у населених пунктах: Краматорськ,  Красноармійськ, Мар’їнка, Слов’янськ, Селідове, Добропілля, Димитрове, Святогірськ, Красний Лиман, Велика Новосілка, Олександрівка, Новий Світ, Дружківка. Також  було відновлено міжнародний та міжміський телефонний зв’язок  у Олександрівці, районних центрах Горлівки та Добропілля.

Сьогодні вночі співробітники СБУ затримали групу диверсантів з 5-х чоловік, які готували терористичні акти на території Одеської області. В їхньому арсеналі виявлено саморобні вибухові пристрої, які російські найманці збиралися застосувати в місцях масових скупчень громадян. Встановлено, що вони вже підірвали кілька відділень банків в Одесі та планували підірвати будівлі військових комісаріатів.

Новости партнеров

Загрузка...