09.05.2023
09:04
82

Вентиляційне обладнання: яке воно буває і яким чином робить життя комфортнішим

Гарне провітрювання освіжає повітря та забезпечує мікроклімат, комфортний для проживання, відпочинку чи роботи у приміщеннях. Тому ефективність побутового обладнання для вентиляції так помітно впливає на наше здоров'я та самопочуття. У статті нижче ми розглянемо різні види вентиляційних систем та допоможемо купити кліматичне обладнання, яке підійде саме для вашого житла.

Чому примусова вентиляція у житлі — це хороша ідея?

  1. Вона забезпечує стабільний повітрообмін будинку, що допомагає наситити кімнату киснем та видалити CO2, пил, різні забруднення та запахи.
  2. Здоровий мікроклімат зменшує ризик захворювань, бо видаляє з приміщень бактерії, віруси та інші шкідливі мікроорганізми.
  3. Вентиляційна система вирівнює показники вологості в повітрі, відповідно зволожуючи чи підсушуючи його. Це допомагає легкому диханню та знижує ризик розвитку осередків плісняви.
  4. Побутові установки з рекуперацією тепла суттєво знижують тепловитрати приміщень й, таким чином, помітно економлять бюджет на опалювальний сезон.

Види обладнання для вентиляції

Приплив+витяжка

Ви можете встановити побутову припливно-витяжну установку, яка буде контролювати приплив та витяжку в будинку за допомогою схеми вентиляторів та повітроводів. Такий проєкт краще планувати на етапі капітального ремонту з нуля. Також можна знайти й компактні агрегати, наприклад автономні рекуператори тепла, які допоможуть поліпшити якість мікроклімату в одній окремій кімнаті.

Приплив

Якщо у вашій квартирі є проблема тільки з припливом, ви можете розв'язати питання покупкою такого обладнання, як бризер, припливний клапан, провітрювач тощо. Цей спосіб допоможе швидко та ефективно поліпшити надходження повітря в приміщення.

Витяжка

Поліпшити скид відпрацьованих газів у побуті допоможе таке вентиляційне обладнання, як витяжні вентилятори, канальні та кухонні витяжки, системи зі зворотним клапаном тощо. Установки з рекуперацією тепла будуть зігрівати припливний потік коштом тепла витяжного повітря, що допоможе економити опалення. 

Як підібрати якісне вентиляційне обладнання?

За підбором якісної вентсистеми варто звернутися в кліматичну компанію або суміжну інженерну фірму. В цьому випадку вам допоможуть знайти найоптимальніше рішення, зокрема підібрати ліцензійну техніку згідно з вашим бюджетом.

Новости по теме

06.07.2023
99
Почему приточно-вытяжная установка это необходимость: особенности работы
Почему приточно-вытяжная установка это необходимость: особенности работы
08.01.2024
26
Leatherman Wave Plus - все, що потрібно в одному інструменті
Leatherman Wave Plus - все, що потрібно в одному інструменті
22.01.2024
825
Дизайн унитазов: современные решения и неординарный подход
Дизайн унитазов: современные решения и неординарный подход
06.03.2024
445
Минвата VS пенопласт: чем лучше утеплить дом
Минвата VS пенопласт: чем лучше утеплить дом

Новости партнеров

Загрузка...