10.05.2023
11:09
280

Як використовують образ Зевса в сучасному світі

Образ грецького бога Зевса широко використовувався у мистецтві та літературі всіх епох. Він знаходить відображення у кіно, іграх, книгах та повсякденному житті. Більше про те, хто такий Zeus, можна дізнатися з тематичного сайту whoiszeus.com.ua. У цій статті ми розберемо основні сфери використання образу бога грому та блискавки у сучасній культурі.

Кінематограф

Зазвичай образ головного бога-олімпійця у сучасному кінематографі наділяє героя силою та владою. Для прикладу, про фантастичні пригоди нащадка Зевса розповідає багатосерійний фільм “Дивовижні мандрівки Геракла”, що вийшов у 1995 році.. 

Особа Зевса згадується у кінострічках “Битва Титанів”, “Війна Богів: Безсмертні” та у фільмованій історії “Персі Джексон та Викрадач Блискавок” Всі вони вийшли у прокат у 2010 році. Остання картина розповідає про хлопчика, який дізнався, що він син володаря Олімпу. 

Гейміфікація образу

З персонажем Зевса випущено багато компʼютерних ігор. У більшості з них геймер приміряє на себе роль громовержця, розвиваючи міста та будуючи відносини з іншими античними державами. 

Зокрема, симулятор містобудівництва Zeus: Master of Olympus (2000) пропонує місто-поліс з нуля, організувати там логістику й торгівлю, створити умови проживання для різних каст. Інша стратегія Zeus + Poseidon (Acropolis) вийшла того ж року. Тут гравець займається містобудування на узбережжі Егейського моря за часів Атлантиди.

Також популярна гра для плейстейшен God of War III, в якій людина грає за титана Кратоса, котрий бʼється з грецькими богами.

Спорт

Образ громовержця часто використовують у логотипах та назвах спортивних команд, бо це символізує міць та силу, атлетичну витривалість та цілеспрямованість учасників. Так, баскетбольний клуб “Олімпіакос” з Афін (Греція) використовує зображення Зевса на своєму логотипі.

Ці приклади підтверджують, що попри давню історію, образ найсильнішого бога Зевса ще актуальний та знаходить відображення у багатьох аспектах сучасного життя.

Теги
Бог Греция

Новости партнеров

Загрузка...