16.11.2023
07:27
91

Напівфабрикати: що це таке та які вони бувають?

Швидкість сучасного життя надається все більшим темпом. На приготування їжі залишається дедалі менше часу, тому напівфабрикати АТБ стають надійним рішенням, що дозволяє економити цінний час.

Що таке напівфабрикати?

Під терміном "напівфабрикати" розуміють продукти, які пройшли первинну обробку, таку як порційне розфасування, видалення кісток та плівок, часткова теплова або парова обробка і так далі.

Напівфабрикати готові до термічної обробки, що пояснює їхню величезну популярність не лише в закладах громадського харчування (з маленьким і середнім чеком), але і на домашніх кухнях.

Сучасні технології заморожування дають змогу втримати поживні речовини у продуктах. Однак все залежить від сумлінності виробника, оскільки в прагненні до економії можна порушити рецептуру, використати менше м'яса, додати рослинний білок і жир, пропонуючи це за ціною якісного продукту.

Групи напівфабрикатів

Отже, термін "напівфабрикати" вказує на продукти харчування, які майже готові до вживання, але вимагають додаткової обробки. Деякі з напівфабрикатів потребують теплової обробки, такі як попередньо заморожені котлети, вареники та пельмені.

Умовно напівфабрикати поділяють на кілька груп.

  1. Заморожені ягоди і овочі: Ці продукти вважаються одними з найкорисніших, оскільки вони зберігають максимум вітамінів під час заморожування. Вони не містять консервантів і харчових добавок, і їм не потрібна спеціальна теплова обробка перед вживанням.
  2. Заморожені суміші: Такі суміші, як мексиканські або гавайські, є корисними, оскільки вони містять різні крупи і овочі, а також не потребують великої кількості обробки.
  3. Напівфабрикати з м'яса: Заморожені пельмені, котлети та тефтелі входять до цієї категорії. Корисність таких продуктів залежить від їхнього складу та способу приготування.
  4. Продукти швидкого приготування: Такі як локшина, мають велику кількість консервантів, ароматизаторів і рослинних олій. Цей вид напівфабрикатів відноситься до швидкозасвоюваних продуктів, що може призводити до швидкого відчуття голоду через короткий проміжок часу.

Важливо враховувати склад та якість продуктів при їх виборі для забезпечення безпеки організму.

В мережі супермаркетів АТБ www.atbmarket.com можна замовити найрізноманітніші варіанти смачних та безпечних напівфабрикатів, що стануть справжньою родзинкою вашого столу.

Новости по теме

09.01.2024
18
Сир: король на вашому столі
Сир: король на вашому столі
14.02.2024
17
Холодильні вітрини – необхідність для бізнесу
Холодильні вітрини – необхідність для бізнесу
22.02.2024
408
Натуральные овощные соки: разновидности и польза
Натуральные овощные соки: разновидности и польза

Новости партнеров

Загрузка...