21.03.2016
13:05
886

Бійцівський спорт. Чемпіонат України «Комбат самозахист ІСО-2016»

«Слава українським бійцям!». Саме під таким девізом 19−20 березня 2016 в Київській обласній школі вищої спортивної майстерності у Броварах проходив чемпіонат України з бойових єдиноборств «Комбат самозахист ІСО-2016». У ньому взяли участь 18 українських клубів з 17 областей України, зареєстровані більше 300 спортсменів. Відбулися 164 поєдинки в різних вікових та вагових категоріях за 15 розділами на 4 спортивних майданчиках: татамі, професійному боксерському ринзі, восьмикутному ринзі октагон та юніорському ринзі.

За короткий час свого існування Всеукраїнська асоціація «Комбат самозахист ІСО» досягла значних результатів у міжнародних змаганнях з єдиноборств. На чемпіонатах світу з ІСО в Штутгарті (Німеччина) та чемпіонаті світу ВТКА в Бенідормі (Іспанія) спортсмени асоціації Н. Філоненко, В. Оленчик, Н. Степанчук та П. Пестов виборювали перші місця. Сьогодні Асоціація об'єднує більше 1500 бійців з 21 області України, серед яких чемпіони світу та Європи, 4 заслужених майстри спорту України, 14 майстрів спорту міжнародного класу, 29 майстрів спорту України з дзю-до, таїландського боксу, карате, кікбоксінгу та рукопашному бою.

Бійці продемонстрували відмінну техніку, високий рівень підготовки, незламну волю до перемоги, і, в той же час, взаємоповагу, зразкове дотримання спортивної етики. Бої проходили динамічно, часто — з поперемінним успіхом. Судді і глядачі спостерігали з напруженням, адже доля кожного поєдинку могла вирішитися будь-якої секунди.

«Цей вид спорту є вимогою сучасності. Він необхідний громадянському суспільству України тому що об'єднує і молодь, і досвідчених фахівців-спортменів, і спортсменів силових структур. Система змішаних єдиноборств дає більшу свободу реалізації у спорті, дозволяє бійцям розвиватися в різних напрямках, обмінюватися досвідом та ефективними прийомами з представниками досить різних за своїм характером бойових шкіл. У той же час, прикладна спрямованість і практичний досвід роботи із застосуванням ударної техніки, боротьби, іншого методичного інструментарію 17-ти видів єдиноборств незамінні для підготовки і підтримання в формі захисників України, яким необхідна практика, максимально наближена до умов реальних бойових дій. Завдяки цьому Асоціація зараз набирає популярності в усьому світі та в Україні, зокрема і серед спортсменів з дуже серйозними досягненнями. Багаторічний досвід інструкторів та чітке дотримання системи міжнародних правил ІСО, зокрема стандартів безпеки під час тренувань та змагань, дозволяють максимально уникати серйозних травм, інших небажаних наслідків, характерних для змішаних єдиноборств», — зазначив президент Всеукраїнської асоціації «Комбат самозахист ІСО» генерал-майор запасу Микола Зенцев.

За результатами змагання переможці представлятимуть Україну на Чемпіонаті Європи «Сombat self-defense ІСО», що відбудеться в Римі на початку травня. Таку честь вибороли майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою Антон Отверченко (Київська область), майстер спорту України з кікбоксингу Олег Кошель, (м. Київ), кандидат в майстри спорту України Сергій Зубков (Миколаївська область), кандидат в майстри спорту Павло Пінзу (Миколаївська область), кандидат в майстри спорту Володимир Кирилов (Миколаївська область), кандидат в майстри спорту Олександр Драгоміров (Миколаївська область), майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу Вадим Оленчик (м. Черкаси), майстер спорту з кікбоксингу Антон Тимошенко, (м. Канів, Черкаської області), двократний чемпіон України серед юнаків 10−12 років Михайло Григоров, (м. Миргород, Полтавської області), кандидат в майстри спорту Валерій Новіков, (м. Біла Церква, Київської області), кандидат в майстри спорту, Дмитро Заїтін (м. Біла Церква), кандидат в майстри спорту Владислав Суханов, (м. Біла Церква), кандидат в майстри спорту Олександр Пересунько, (м. Біла Церква), кандидат в майстри спорту з рукопашного бію В’ячеслав Балабаєв, (м. Київ), майстер спорту з кікбоксингу кікбоксінгу Олександр Бажані (м. Павлоград, Дніпропетровської області), майстер спорту міжнародного класу, двократний чемпіон світу з кікбоксингу Наталія Степанчук, (м. Павлоград), кандидат в майстри спорту Сергій Отверченко (м. Київ) та кандидат в майстри спорту з тайського боксу Анатолій Шпанарський, (м. Київ).

Головний тренер Асоціації - заслужений тренер України, суддя національної категорії Олександр Сліпченко, за 40 років тренерської діяльності виховав не одне покоління майстрів спорту міжнародного класу та майстрів спорту України. Одна з його надзвичайно яскравих підопічних Наталія Степанчук уперше стала чемпіоном світу з кікбоксингу в 21 рік. Почала готуватися з 20. Зараз Наталя сама викладає кікбоксинг для дівчат. Про секрет своїх досягнень розповідає скромно:

«Найбільше залежить від тренера і бажання працювати над собою. В мене 13 тренувань на тиждень, у спортзалі проводжу близько 4 годин кожного дня. Проте, Олександр Володимирович (Сліпченко) каже, що мало, адже за олімпійськими стандартами належить тренуватися по 6 годин на добу. Поки що більшість з них не задумуються про спортивну кар'єру, займаються для загального розвитку, для самооборони за необхідності. Однак, серед них є дуже талановиті дівчатка, які зможуть багато досягнути, якщо стануть на шлях професійного спорту. Проте, цей вибір кожен робить для себе сам».

Але головне те, подібний спорт, окрім фізичної підготовки, виховує сильний і справедливий характер справжнього захисника своєї Батьківщини, своєї сім'ї - переконаний Микола Григоров — учасник ліквідації аварії на ЧАЕС і батько маленького чемпіона — Михайла. Хлопчина займається бойовими мистецтвами з шести років і на цьому турнірі, у свої одинадцять, виборов перші місця в досить складних розділах: Сейф -комбат, Сейф — поінт, та 2 місце в Реслінгу.

Як і належить, чемпіонат розпочався і завершився гімном України. Залишається усім учасникам побажати успіхів і досягнень, а переможцям — почути цей гімн знову, сходячи на п'єдестал європейського та світового чемпіонатів, адже саме такий момент — найбільша мрія, гордість і пам’ять у житті кожного спортсмена.

Як раніше повідомляв DonPress, в січні цього року Асоціація проводила відкритий чемпіонат міста Києва, а в лютому — турнір «Пам'ять», присвячений воїнам АТО. Турнір проходив за підтримки радника Президента України народного депутата Сергія Куніцина та голови державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Андрія Дерев’янка.

Фото

Новости по теме

06.08.2016
189
На Олимпиаде корейский лучник уже установил мировой рекорд
На Олимпиаде корейский лучник уже установил мировой рекорд
06.08.2016
662
Олимпиада-2016: спортсмены попались на применении допинга
Олимпиада-2016: спортсмены попались на применении допинга
06.08.2016
360
Олимпиада-2016: первое золото завоевала американка
Олимпиада-2016: первое золото завоевала американка
07.08.2016
228
Олимпиада: в финал вышли украинские гребцы
Олимпиада: в финал вышли украинские гребцы

Новости партнеров

Загрузка...